wellcome

Καλώς ήλθατε σε ένα χώρο ενημέρωσης θεμάτων υγείας, κλασσικής και εναλλακτικής ιατρικής. Το ιατρείο βρίσκεται στον Καρτεράδο Σαντορίνης.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με οτι μπορεί να έχει ένα ιατρείο όπως Triplex καρδιάς, παιδιών (ανω των 5 ετών ) και ενηλίκων, δοκιμασία κοπώσεως, Holter καρδιακού ρυθμού και συσκευή συνεχούς καταγραφής της αρτηριακής πιέσεως. Επίσης μικροσυσκευές για την διαφοροδιάγνωση σε επείγοντα περιστατικά, όπως αναπνευστικός έλεγχος με σπιρόμετρο ή οξύμετρο καθώς και μέτρηση σακχάρου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Στεφανιογραφία - Αγγειοπλαστική - Stent

https://www.youtube.com/watch?v=S9AqBd4RExk

Σήμερα σε ενα μικρο βιντεακι, παρακολουθείστε την διαδικασία της αγγειοπλαστικής ( το "μπαλονάκι" ) και της τοποθέτησης stent.
Aρχικά, απο μια μικρή τρυπούλα που ανοίγουμε με μια ειδική βελόνα, στην βαση του μηρού μας, εισάγουμε εναν ειδικό καθετήρα, που φτάνει εως το στόμιο των στεφανιαίων αγγείων μας, αμέσως μετά την βαλβίδα της αορτής. Κατόπιν εισάγουμε ειδικό σκιαγραφικό υγρό και παρακολουθούμε την υπαρξη ή οχι στενώσεων. 
Δειτε με προσοχή τον τρόπο που ειναι σχηματισμένη η αθηρωματική πλάκα, αιτιο της στένωσης. Αυτη σχηματίζεται ΜΕΣΑ στο τοίχωμα του αγγείου και οχι στο εσωτερικό του. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν μπορει να αφαιρεθει με κάποια ασφαλή τεχνική,  αλλα με το φουσκωμα του μπαλονιου, "συνθλίβεται" μεσα στο τοίχωμα του αγγειου. Το stent που μπαίνει μετά, βοηθάει στην μείωση του ποσοστού επαναστένωσης που πλέον ειναι σαφώς κάτω του 10 %. Το stent  χρησιμοποιείτai στο 70 - 90 % των αγγειοπλαστικών ( δεν μπαίνει παντα ). 
Για τα υπέρ και τα κατά της στεφανιογραφίας, της αγγειοπλαστικής και του stent, ρωτείστε τον γιατρό σας...

1 σχόλιο: