wellcome

Καλώς ήλθατε σε ένα χώρο ενημέρωσης θεμάτων υγείας, κλασσικής και εναλλακτικής ιατρικής. Το ιατρείο βρίσκεται στον Καρτεράδο Σαντορίνης.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με οτι μπορεί να έχει ένα ιατρείο όπως Triplex καρδιάς, παιδιών (ανω των 5 ετών ) και ενηλίκων, δοκιμασία κοπώσεως, Holter καρδιακού ρυθμού και συσκευή συνεχούς καταγραφής της αρτηριακής πιέσεως. Επίσης μικροσυσκευές για την διαφοροδιάγνωση σε επείγοντα περιστατικά, όπως αναπνευστικός έλεγχος με σπιρόμετρο ή οξύμετρο καθώς και μέτρηση σακχάρου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Βασική ανατομία της καρδιάς

Δείτε το βιντεο


Στο βίντεο αυτό μπορείτε να δείτε την βασική ανατομία της καρδιάς, με τους δυο κόλπους και τις δύο κοιλίες. Οι δύο κόλποι "μαζεύουν" το αίμα απο την περιφέρεια και οι δύο κοιλίες το προωθούν. Οι μεν δεξιές κοιλότητες παραλαμβάνουν το φλεβικό (ακάθαρτο) αίμα και το στέλνουν στους πνεύμονες για οξυγόνωση και οι δύο αριστερές το παίρνουν από τους πνεύμονες και το στέλνουν στο σώμα ως αρτηριακό ( οξυγονωμένο). Βλέπετε επίσης τις 4 βαλβίδες που ρυθμίζουν την δίοδο του αίματος μέσα στις 4 αυτές κοιλότητες.
Κατόπιν βλέπουμε τις αρτηρίες που τρέφουν την καρδιά, τις στεφανιαίες, την δεξιά στεφανιαία και την αριστερή που χωρίζεται σε δύο μεγάλους κλάδους, τον πρόσθιο και την περισπωμένη. Είναι οι αρτηρίες που όταν φράζουν προκαλούν τα εμφράγματα.
Τέλος βλέπουμε και το ηλεκτρικό δίκτυο της καρδιάς, που είναι υπεύθυνο για την "ηλεκτρική εκκένωση" που προκαλεί την σύσπαση της καρδιάς. Βλάβες του δικτύου αυτού είναι υπεύθυνες για πολλών ειδών αρρυθμίες καθώς και για προβλήματα που οδηγούν σε τοποθέτηση βηματοδοτών.

1 σχόλιο: